Αφού έχουν επιβεβαιωθεί οι άπειρες ενδιαφέρουσες ιδιότητες της αλόης, και μετά από τις αναρίθμητες έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα σάκχαρα έχουν ανοσοτροποποιητική δράση και δρουν στο ανοσοποιητικό σύστημα ως συμπλήρωμα. Ενας από αυτούς τους πολυσακχαρίτες, η ακεμαννάνη, συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των ινοπλαστικών κυττάρων και αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα και την αναπαραγωγή των κυττάρων, δύο διαδικασίες που θεωρούνται θεμελιώδεις για την καταπολέμηση των ιικών λοιμώξεων και τη θεραπεία εγκαυμάτων, των ελκών και άλλων τραυμάτων που προκαλούνται στο δέρμα και τους βλεννογόνους.
Η βραδυκινάση, από τη μεριά της, παίζει σημαντικό ρόλο στο φυσικό σύστημα ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, ενώ μειώνει επίσης τον πόνο και τη διαστολή των αγγείων, γι’ αυτό και η αλόη έχει πολύ καλή αντιφλεγμονώδη δράση.
Μέσα από τη μεγάλη οικογένεια της αλόης, που περιλαμβάνει περισσότερα από 250 είδη, είναι τρία ή τέσσερα είδη που μέχρι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται περισσότερο για τη θεραπευτική δράση τους. Το φυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι η αλόη βέρα (Aloe barbadensis Miller), γιατί συγκεντρώνει τις απαραίτητες θεραπευτικές ιδιότητες και προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες από ιατρικής άποψης.

πηγή: EL GRAN LIBRO DEL ALOE VERA | Lourdes Prat – Teresa Ribo
Αλόη Βέρα η Θαυματουργή

TAGS: