Πότισμα σε γλάστρες

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η γλάστρα συγκρατεί πολύ περισσότερο νερό από ότι το χώμα στο χωράφι. Επομένως, λιγότερο νερό απαιτεί το φυτό όταν είναι φυτεμένο σε γλάστρα και περισσότερο νερό όταν έχουμε φυτεία σε χωράφι λόγω της πολλή καλύτερης αποστράγγισης. Το να έχουμε τις γλάστρες αλόης σε ηλιόλουστο σημείο είναι ένας απλός τρόπος να διατηρούμε τα φυτά μας στεγνά και απόλυτα υγιή.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συχνότητα για το πότισμα του φυτού αλόη βέρα (aloe vera). Αφήστε αρκετό χρόνο ανάμεσα στα ποτίσματα ούτως ώστε το χώμα να προλαβαίνει να στεγνώνει. Το χώμα πρέπει να δείχνει στεγνό στην επιφάνεια του αλλά να είναι και ελαφρώς υγρό όταν βάλουμε το δάχτυλο μας σε βάθος 5 περίπου εκατοστών. Οι γλάστρες σας πρέπει να έχουν την καλύτερη δυνατή αποστράγγιση. Αυτό επιτυγχάνετε όταν το χώμα περιλαμβάνει τύρφη και ελαφρόπετρες καθώς και ένα στρώμα με χαλίκια στον πάτο της γλάστρας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν πρέπει να φοβόμαστε να ποτίσουμε αρκετά την αλόη, έως και 3 φορές της εβδομάδα.

Κατά τους χειμερινούς μήνες πρέπει να προσέχουμε να έχουμε τις γλάστρες σε σημείο που δεν δέχεται μεγάλο μέρος βροχόπτωσης.

Πότισμα σε χωράφι – Επαγγελματικές Φυτείες

Γενικά ξεκινάμε πότισμα Μάρτιο με Απρίλιο Μήνα και σταματάμε περίπου στα τέλη Οκτωβρίου τα ποτίσματα. Δηλαδή, δεν ποτίζουμε καθόλου τα χωράφια μας την περίοδο του χειμώνα και την περίοδο των βροχοπτώσεων.

Καλοκαιρινό Πότισμα: Το πότισμα κατά του καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά θα παρατηρήσουμε ότι τα φύλλα της αλόης κοκκινίζουν.

Το φυσιολογικό και επιθυμητό χρώμα των φύλλων είναι το ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Πριν την σοδειά φύλλων: Εάν σκοπεύουμε να κόψουμε φύλλα αλόης για επεξεργασία από εργοστάσιο, τότε φροντίζουμε να μην έχει ποτιστεί η φυτεία για λίγες ημέρες πριν το κόψιμο των φύλλων.