Η αλόη δρα σαν αντιαλλεργικό στο 90% του πληθυσμού. Αναστέλλει τον πόνο εξαιτίας της παρουσίας του σαλικυλικού οξέος (το οποίο βρίσκεται και στην ασπιρίνη) και των βραδυκινόνων που ίσως αποδειχθεί μια πιο δραστική πηγή ανακούφισης του πόνου, καθώς ανακουφίζει και από τη φαγούρα. Ρώσικες έρευνες έδειξαν ότι η αλόη δίνει την ικανότητα στον οργανισμό να ανταπεξέλθει με τα επικίνδυνα συστατικά και να είναι χρήσιμη όταν υπάρχουν αρνητικές αλλεργικές αντιδράσεις σε διάφορες ουσίες.

Μια γυναίκα 64 ετών, που είχε κνησμό στο δέρμα του αιδοίου και ανάμεσα στα πόδια το δέρμα ήταν ερεθισμένο και κόκκινο, ανακουφίστηκε με την αλόη. Προηγούμενες θεραπείες δεν την είχαν ανακουφίσει από τη φαγούρα και την αίσθηση του καψίματος που είχε και την είχαν κάνει νευρική και ανίκανη να κοιμηθεί χωρίς τη χρήση ηρεμιστικών. Με τη χρήση αλοιφής αλόης υπήρξε σχεδόν άμεση καταπράυνση της φαγούρας και της αίσθησης του καψίματος. Μέσα σε δύο βδομάδες η επιδερμίδα της ξαναέγινε κανονική, το πρήξιμο εξαφανίστηκε και δεν υπήρξε κανένας ερεθισμός.

Τίτλος Βιβλίου: Το φυτό Αλοη vera στη Θεραπεία και την Αισθητική. Συγγραφέας: Αναστασία Αναστασοπούλου. Εκδόσεις: Τρόπος Ζωής