Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί εργοστάσια επεξεργασίας αλόη βέρα στην Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα βρίσκονται σε Αττική και Καλαμάτα ενώ μικρότερες μονάδες υπάρχουν σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη. Τα Ελληνικά εργοστάσια έχουν ήδη ξεκινήσει να προωθούν τα προϊόντα αλόης εκτός από την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πότισμα του φυτού
Το καλύτερο είναι να ποτίζεται το φυτό με μικρές ποσότητες νερού, αλλά συχνά. Αν το πότισμα γίνεται με μεγάλες ποσότητες νερού και πιο σπάνια, το φυτό θα αναγκαστεί να ψάξει την υγρασία που χρειάζεται σε βαθύτερα στρώματα του εδάφους, και έτσι θα αναπτυχθεί ένα δευτερεύον σύστημα ριζών που θα κάνει το φυτό να αναπτύσσεται με χαμηλότερους ρυθμούς σε εποχές πιθανής υπεραφθονίας.
Μια πολύ διαδεδομένη και απλή μέθοδος για να καταλάβετε πότε χρειάζεται πότισμα το φυτό είναι να βάλετε το δάχτυλό σας στο χώμα μέχρι τέρμα. Αν το χώμα είναι ξηρό μέχρι αυτό το σημείο, τότε πρέπει να ποτίσετε την αλόη.

Επαγγελματικές φυτείες πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν σύστημα ποτίσματος με σταλάκτες. Χρησιμοποιούμε λάστιχα ποτίσματος συνήθως Φ20 διαμετρήματος με ενσωματωμένους απλούς σταλάκτες. Το πότισμα γίνεται με σταγόνες.

Η αναπαραγωγή του φυτού
Το φυτό μετά από το 2ο περίπου έτος της ηλικίας του, αρχίζει και βγάζει παραφυάδες. Οι παραφυάδες είναι μικρά φυτά που αρχίζουν και φυτρώνουν τριγύρω από την ρίζα του μητρικού φυτού. Αφού αυτά τα μικρά φυτά φτάσουν σε ύψος περίπου 20 εκατοστών μπορούμε να τα αφαιρέσουμε και να τα μεταφυτέψουμε.

Επαγγελματικές Φυτείες. Για να μπορούμε να έχουμε σοδειά φύλλων αλόης πρέπει να αφαιρούμε υποχρεωτικά όλες τις παραφυάδες από τα μητρικά φυτά. Αν τα φυτά είναι γεμάτα με παραφυάδες τότε αυτά απομυζούν όλη την ενέργεια από το μεγάλο φυτό. Απορροφούν το νερό, την λίπανση με αποτέλεσμα αυτά να μεγαλώνουν και όχι τα φύλλα του κεντρικού φυτού. Επομένως, για να έχουμε μεγάλα και βαριά φύλλα αλόης στα φυτά μας, πρέπει να αφαιρούμε τις παραφυάδες.

Αφαίρεση του Άνθους της Αλόης

Άλλη μια σημαντική εργασία που πραγματοποιείται στην καλλιέργεια της αλόης είναι το κορφολόγημα που έχει σκοπό την εξάλειψη της ανθοφορίας, έτσι ώστε το φυτό να μεγαλώνει με περισσότερη ενέργεια.

Επαγγελματικές Φυτείες. Το κόψιμο των λουλουδιών της αλόης είναι υποχρεωτικό για να έχουμε καλές σοδειές φύλλων αλόης.

Λίπανση του φυτού
Κατά τη διάρκεια του παραγωγικού κύκλου του φυτού το έδαφος πρέπει να λιπαίνεται με βιολογικά λιπάσματα, που μπορεί να είναι ξηρή κοπριά ζώων, ή κομπόστ.

Επαγγελματικές Φυτείες: Σοδειά από την φυτεία αλόης μπορούμε να να έχουμε πολλές φορές κάθε χρόνο. Κάθε φορά που κόβουμε φύλλα αλόης λιπαίνουμε με βιολογικό λίπασμα την φυτεία μας. Το λίπασμα μπορεί να είναι σε στερεή μορφή (πχ βιολογική κοπριά) οπότε και απλώνεται γύρω από την ρίζα του φυτού ή σε υγρή μορφή (υγρό εκχύλισμα) το οποίο διοχετεύεται στο χωράφι μέσω λιπαντήρα. Ο λιπαντήρας είναι ένα εξάρτημα το οποίο συνδέεται στο κεντρικό λάστιχο ποτίσματος και εμπλουτίζει το νερό ποτίσματος με υγρό λίπασμα.

Βοτάνισμα
Εξίσου σημαντική με τη λίπανση είναι και η αποφυγή του πολλαπλασιασμού των ζιζανίων, που πρέπει να ξεριζώνονται τακτικά κάθε φορά που φυτρώνουν στη βάση του φυτού. Σε πολλές χώρες αυτή η εργασία γίνεται με τα χέρια, χωρίς τη χρήση εργαλείων και χωρίς ζιζανιοκτόνα. Ο καθαρισμός των ζιζανίων αυξάνει τη ζωντάνια του φυτού. Όλες αυτές οι εργασίες γίνονται για να εξασφαλιστεί η καλή κατάσταση του εδάφους, έτσι ώστε η αλόη να μπορεί να απορροφά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από το χώμα.
Επαγγελματικές Φυτείες: Αρκετά συχνά χρησιμοποιούνται Χήνες για το βοτάνισμα των χωραφιών της αλόης.