Ο χυμός της αλόης ή το ζελέ, όταν λαμβάνεται πάνω από μία περίοδο, τουλάχιστον 2 μηνών, είναι ευεργετικός σε αυτούς που υποφέρουν από αρθρίτιδα. Συνιστάται 1 ή 2 κουταλιές χυμού ή ζελέ αλόης, 2 έως 4 φορές τη μέρα. Πιείτε το μαζί με χυμό από φρούτα και έπειτα ένα ποτήρι νερό. Όταν ο πόνος και το πρήξιμο υποχωρήσει, η δοσολογία μπορεί να μειωθεί στη 1 κουταλιά το πρωί και 1 το βράδυ.
Ταυτόχρονα μπορείτε να φτιάξετε χυμό αλόης μόνοι σας από το φυτό σας, που είναι και πιο οικονομικό. Κόψτε ένα φύλλο από το φυτό της αλόης. Ξεφλουδίστε τον πράσινο φλοιό, τεμαχίστε το διάφανο τζελ και τοποθετήστε το σε ένα βάζο στο ψυγείο*. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται. Το ζελέ της αλόης vera ή η κρέμα αλόης για μασάζ χρησιμοποιείται τοπικά για τους πόνους και τις δύσκαμπτες κλειδώσεις και είναι αρκετά αποτελεσματικό σε συνδυασμό με εσωτερική χρήση. Ο πόνος και η φλεγμονή θα μειωθούν, αλλά είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι μια περίοδος κανονικής χρήσης, τουλάχιστον για 2-3 βδομάδες, είναι απαραίτητη για μακρόχρονη βελτίωση.

Το φυτό ΑΛΟΗ στη Θεραπεία και την Αισθητική. Α.Αναστασοπούλου

*ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τα φύλλα αλόης για πάνω από ένα μήνα, είναι να τα κρατάτε ολάκερα. Να κόβετε και να καθαρίζετε μόνο το κομμάτι που θα χρειαστείτε για 2 ημέρες και το υπόλοιπο ολάκερο φύλλο να διατηρείται σε δροσερό μέρος.