Για αιώνες οι αιμορροΐδες θεραπεύονται με την αλόη vera που φέρνει ανακούφιση στον ανυπόφορο πόνο και φαγούρα. Η κατάσταση μπορεί να θεραπευτεί με εσωτερική ή εξωτερική χρήση της αλόης vera. Σε σοβαρές καταστάσεις παράλληλη χρήση συνιστάται.
Ένας παραδοσιακός τρόπος είναι να πάρετε ένα μικρό κομμάτι από πολτοποιημένη ξεφλουδισμένη αλόη και να το τοποθετήσετε μέσα στον πρωκτό. Είναι δυνατόν να το κάνετε αν και είναι δύσκολο να παραμείνει μέσα. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή από αλόη vera, να την επαλείψετε ελαφρά μέσα στον πρωκτό και να κάνετε ελαφρύ μασάζ.
Η άλλη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το χυμό της αλόης vera με μια σύριγγα μέσα στον πρωκτό. Η χρήση χυμού και αλοιφής αλόης ταυτόχρονα, μπορεί να είναι απαραίτητη, σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι επαλείψεις πρέπει να είναι συχνές, τουλάχιστον μετά από κάθε εκκένωση, μετά το μπάνιο και πριν την κατάκλιση. Η ανακούφιση μπορεί να είναι άμεση, αλλά η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και μετά, αφού φύγουν τα συμπτώματα. Σε συνδυασμό με την τοπική επίθεση είναι χρήσιμο να παίρνουμε το χυμό αλόης εσωτερικά.
Η συνιστώμενη δόση είναι μια κουταλιά αρκετές φορές την ημέρα, μαζί με χυμό φρούτων. Αυτό θα βελτιώσει το πεπτικό σύστημα και θα εμποδίσει τη δυσκοιλιότητα, η οποία είναι συχνά μια παρενέργεια των αιμορροΐδων.